Ugrás a fő tartalomra

Erdei - erdélyi kaland?

A száz százalékos Moly.hu-s olvasói értékelést elért Fenevadak Erdélyben a Fény és förtelem, A kék macska után a legjobb krimim. Az olvasóim rajonganak érte. 


"Már jó ideje haladtak, amikor Adalbert csendre intette őket és azt suttogta, hogy vegyék elő a távcsöveiket, mert most érnek ahhoz a tisztáshoz, ahol a medve rendszeresen málnázni szokott. Ahogy a társaság lélegzetvisszafojtva figyelt, előbukkant egy nagy kárpáti barnamedve, a levegőbe szimatolt, de miután nem érzett semmi gyanúsat, jóízűen nekiállt falatozni. Mellette megjelent két kis bocs is, akik szintén a málnabokorról csemegéztek. Jó húsz perc telhetett így el, amikor Szentkirályi Ágnes már kissé elfáradt és egy lehullott, száraz faágra lépett, ami nagyot reccsent a lába alatt. Ekkor a medve meghallván a zajt, bocsait bezavarta az erdőbe és brummogva közeledni kezdett a facsoport felé, ahol a társaság megbújt. Adalbert javasolta, hogy mindenki térjen vissza csendben az autóhoz és az állatot, ha támadni próbál, lelövi." 

Van lehetőséged e könyvet beszerezni? 

Igen! e-könyvként innen: publioboox.com/hu_HU/fenevadak-erdelyben

És találkozhatsz a szerzővel Gerda Greenel, azaz velem a XXIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon,a Millenárison a Publio szerzői kiadó standján,  Millenáris, D. épület, D 14. stand. 2016. április 23. 10 órától. 
Ez 69 embernek tetszik itt a blogon! 
És 24-en osztották meg a facebookon!

Köszönjük! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…