Ugrás a fő tartalomra

Kocsis Nagy Noémi könyvbemutató hírek + Tv. szereplés

Kocsis Nagy Noémi (Gerda Green) a soroksári előadás+ könyvbemutató után a közönségemmel. 
Még alig ért véget a tegnap (2015. október 14.) Soroksáron tegnap tartott előadásom+ Fenevadak Erdélyben könyvbemutatóm, máris készülök a következőre. 
Addig is el kell mondanom az örömhírt, hogy 2015. október 20-án mutatják be az első velem készült tv felvételt, amelyen, mint író szerepelek és mesélek a munkámról, könyveimről. Igaz korábban is voltam ilyen-olyan műsorokban a tévében, de az más. Az adás a Fix Tv-ben lesz, Keresztes Kata műsorvezető kérdezett, aki a Tündérherceg novellámat olvasta először, ami őt nagyon megfogta. Az adás időpontja: 2015. október 20. 17.15-kor kezdődik, ismétlés szerda (október 21.) és csütörtök (október 22.) délelőtt. 
Keresztes Kata műsorában beszélek a munkámról. Adás: 2015. október 20. kedd, Időpont: 17.15, ismétlés szerda, csütörtök délelőtt. 
Aki pedig nagy vágyat érez rá, hogy velem és a könyveimmel találkozzon, azt sok szeretettel várom a következő könyvbemutatómra. A Fenevadak Erdélyben és az Ízek innen és a határokon túlról könyveimmel találkozhattok rajtam kívül. Dedikálni is fogok ígérem. A könyvbemutatót szorosan követi egy pompás koncert. Műsoron Vivaldi és Mozart művei csendülnek fel. Helyszín és időpont: 2015. december 28., du. 16 h. a pesterzsébeti Gaál Imre Galéria. A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk! :) 
Pesterzsébeti Gaál Imre Galéria, itt lesznek a könyvbemutatóim és a koncert helyszíne. 1201. Kossuth Lajos utca 39., du. 16 h. 
Kiadói oldal 1: 

Kiadói oldal 2: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…