Ugrás a fő tartalomra

Kocsis Nagy Noémi arculatváltás + új Moly.hu-s könyvértékelések a Fenevadak Erdélybenre

Kocsis Nagy Noémi, az új brand, új hajszínnel. Ma készült selfie, selfie bot nélkül, utómunka nélkül. Változások a szakmai oldalamon, változások a könyveim szerzői nevében. 
smile hangulatjel Innentől kezdve Kocsis Nagy Noémi néven keressétek a könyveimet a kiadóm könyváruházában a Publiobooxban és a kiadó partnereinél. És a szakmai oldalamon: Artificium és Gerda Green könyvek szakmai oldal: 
https://www.facebook.com/pages/Artificium-%C3%A9s-Gerda-Green-k%C3%B6nyvek/273496889383498
Az arculatváltásnak két oka van. Végre a saját nevemen szeretnék publikálni mindent: novellát, szakmai könyvet, krimit. Másrészt megszaporodtak a Green nevezetű szerzők, ami hízelgő rám nézve, de amikor három éve kitaláltam magamnak, akkor Graham Greenen kívül alig voltak. Igaza van a kiadómnak feleslegesek az álnevek. 
Snau 
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
A szerző könyvét a nyári szabadság alatt olvastam el. Az eddig olvasott három regény közül ez tetszett a legjobban. Igazi vérbő, izgalmas krimi, ami hazai és erdélyi tájakon játszódik. Aranyos a főhős nyomozó páros, az események sodra mellett azért is szorítottunk, hogy végre egymásra találjanak. Jó a könyv felépítése, olvasmányos a stílusa.
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
A recept a következő lehetett: végy minél többet Budapest és Erdély csodaszép tájaiból, adj hozzá szerethető szereplőket, nászutasokat, nyomozókat és magánnyomozókat, egy titokzatos nagyasszonyt, és bőven tegyél hozzá a bűnszövetkezetből. Keverd össze, majd fűszerezd titkos lejárattal, kriptával, madámmal és a lányaival, valamint két rejtélyes kastéllyal. Adj hozzá két csipetnyi kutyát, nagykanál vágyat, szerelmet tetszés szerinti csészével, azután rázd össze, ezzel el is készült a cselekményes krimi.
Ez 33 embernek tetszik itt a blogon!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…

Magyar szecesszió, Kós Károly

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com
A cikk semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Beleértve a cikk logikai felépítését is, mert erre is találtam példát! Köszönöm!

Halottak napján és a Reformáció Napján szeretnélek meglepni Benneteket kedves olvasóim, egy számomra oly kedves építész Kós Károly életművével. Hogy hogyan függ össze a kettő? Úgy, hogy Kós Károly áttért lutheránusról református vallásra, ami az erdélyi magyarság megmaradásának az egyik legfontosabb bástyája volt és ma is az.
A reformáció a Biblia nemzeti nyelvekre való lefordításával folytatódott, az után a bátor cselekedet után, amit Luther Márton tett, aki 1517. október 31.-én levelet írt Albert mainzi püspöknek, tiltakozását fejezve ki a búcsúcédulák árusítása ellen, valamint kiszegezte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételből álló vitairatát is.
Tulajdonképpen Kós Károly élete, még ha nem is volt ennyire harcos személyiség, mint Luther, abból a folytonos munkából áll, aminek c…