Ugrás a fő tartalomra

Kocsis Nagy Noémi arculatváltás + új Moly.hu-s könyvértékelések a Fenevadak Erdélybenre

Kocsis Nagy Noémi, az új brand, új hajszínnel. Ma készült selfie, selfie bot nélkül, utómunka nélkül. Változások a szakmai oldalamon, változások a könyveim szerzői nevében. 
smile hangulatjel Innentől kezdve Kocsis Nagy Noémi néven keressétek a könyveimet a kiadóm könyváruházában a Publiobooxban és a kiadó partnereinél. És a szakmai oldalamon: Artificium és Gerda Green könyvek szakmai oldal: 
https://www.facebook.com/pages/Artificium-%C3%A9s-Gerda-Green-k%C3%B6nyvek/273496889383498
Az arculatváltásnak két oka van. Végre a saját nevemen szeretnék publikálni mindent: novellát, szakmai könyvet, krimit. Másrészt megszaporodtak a Green nevezetű szerzők, ami hízelgő rám nézve, de amikor három éve kitaláltam magamnak, akkor Graham Greenen kívül alig voltak. Igaza van a kiadómnak feleslegesek az álnevek. 
Snau 
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
A szerző könyvét a nyári szabadság alatt olvastam el. Az eddig olvasott három regény közül ez tetszett a legjobban. Igazi vérbő, izgalmas krimi, ami hazai és erdélyi tájakon játszódik. Aranyos a főhős nyomozó páros, az események sodra mellett azért is szorítottunk, hogy végre egymásra találjanak. Jó a könyv felépítése, olvasmányos a stílusa.
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
A recept a következő lehetett: végy minél többet Budapest és Erdély csodaszép tájaiból, adj hozzá szerethető szereplőket, nászutasokat, nyomozókat és magánnyomozókat, egy titokzatos nagyasszonyt, és bőven tegyél hozzá a bűnszövetkezetből. Keverd össze, majd fűszerezd titkos lejárattal, kriptával, madámmal és a lányaival, valamint két rejtélyes kastéllyal. Adj hozzá két csipetnyi kutyát, nagykanál vágyat, szerelmet tetszés szerinti csészével, azután rázd össze, ezzel el is készült a cselekményes krimi.
Ez 33 embernek tetszik itt a blogon!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…