Ugrás a fő tartalomra

Így írtok ti! A Fenevadak Erdélyben, krimitrilógia III. kötet könyv olvasói értékelései.

Edó könyveim állandó olvasója a Fenevadakkal. 
Rózsika női fodrász a Fenevadakkal. 
A most szeptember 15-ig 500 forintos akcióban lévő Fenevadak Erdélyben olvasóit mutatjuk most be, akik nem csak megvették, de a Moly.hu-n értékelték is a harmadik könyvemet. A könyvet a kiadói webáruházból innen töltheted le: http://publioboox.com/gerdagreen
Éva és családja a Fenevadakkal. 
Tádádádám és most jöjjenek a Moly.hu-s értékelések:
Attila_Bálló 
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
Ha azt gondoltuk, hogy a Fény és förtelem, vagy a Kék macska bűnözőinél gonoszabb ember nem létezik, hát a Fenevadak Erdélyben rácáfol! Az izgalmas és fordulatos regény Erdély kies tájaira visz, és megtanít arra, hogy sose dönts másokról mások véleménye, valamint a látszat alapján! Olga és Herold újabb kalandokra hív, Róbert és Ilonka is komolyan kiveszik a részüket Jánossy Alfréd rendőr nyomozó mellett. Élveztem minden pillanatát a könyvnek, melyből a tényszerű, lexikális adatok most sem hiányoznak. Így nem csak a fordulatos krimi az, amivel gazdagabb lesz az olvasó, de hasznos és értékes útikalauz is azoknak, akik a regény helyszínein személyesen még nem jártak. Mindenképp ajánlom, olvassák el ezt a kellemes, izgalmas, fordulatos krimit!
Dr. Podlovics Ágota doktornő a Fenevadakkal. 
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
AtyaÉÉÉÉg!!!!!- micsoda történet! Fantasztikus! Lerakhatatlan! Óriási vagy Drága IróNő!!! És főleg azt imádom ahogy olvasom mintha közben egyidejűleg egy filmet is vetítenének a fejemben!
Nagyon ajánlom mindenkinek, és várjuk a következő könyveket! Köszönöm Gerda Green az élményt!!!

Péter és Viola brácsaművészek örülnek a könyvemnek a csodálatos kertben! :)


Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
Remek szórakoztató, kikapcsoló mégis izgalmakkal teli olvasmány! Sok érdekes táj és építészeti és belsőépítészeti leírásával szinte a szemünk előtt látjuk a helyszíneket.
Ajánlom a könyvet azoknak, akik vágynak egy különlegesebb szórakozásra!
Gabi olvasóm, a Csanády Fészek képkeretező tulajdonosa a Fenevadakkal. 

Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
Cselekményes, mozgalmas, izgalmas, rejtelmekkel teli könyv – ha „csupán” ennyi lenne, máris tetszene. A szereplők zömével már ismerősek vagyunk, ezért nem volt nehéz velük szinkronban lenni, ezért is kedveltem; másrészt mert Erdély-szimpatizáns vagyok, imádom az ottani helyeket, tájakat, városokat.
Temető, titkos alagutak, elrejtett végrendelet, egy rakás vészhelyzet, különlegesen izgalmas nyomozás, lánykérés, megcsalás és kelepce, majd jó nagy csavar: a szervezett prostitúció alapján szervezett szervkereskedelem…
Az ember csak néz nagyokat, mennyi minden belefért ebbe a könyvbe.
Remek volt, szeretnék még ilyeneket olvasni – sokat! :)
Váraljai Gábor webdesigner és Orsi a könyvemmel. 
Kozák János angol, spanyol, német nyelvtanár a könyvemmel. 
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
A szerző könyvét a nyári szabadság alatt olvastam el. Az eddig olvasott három regény közül ez tetszett a legjobban. Igazi vérbő, izgalmas krimi, ami hazai és erdélyi tájakon játszódik. Aranyos a főhős nyomozó páros, az események sodra mellett azért is szorítottunk, hogy végre egymásra találjanak. Jó a könyv felépítése, olvasmányos a stílusa.

Nemesné Tóth Dorottya, utazási iroda vezető a könyvemmel. 


Molnár Móni jógaoktató a könyvemmel. 

A recept a következő lehetett: végy minél többet Budapest és Erdély csodaszép tájaiból, adj hozzá szerethető szereplőket, nászutasokat, nyomozókat és magánnyomozókat, egy titokzatos nagyasszonyt, és bőven tegyél hozzá a bűnszövetkezetből. Keverd össze, majd fűszerezd titkos lejárattal, kriptával, madámmal és a lányaival, valamint két rejtélyes kastéllyal. Adj hozzá két csipetnyi kutyát, nagykanál vágyat, szerelmet tetszés szerinti csészével, azután rázd össze, ezzel el is készült a cselekményes krimi. Gerda Green: Fenevadak Erdélyben

Benyò_Gergely 
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben
Kiváló és újszerű de ugyanakkor titokzatos illusztrációkkal ellátott, olvasmányos a valódi életből kiragadott cselekmény és szereplők, ugyanakkor misztikus is. Nagyon jó leírásokkal és gazdag kifejező eszközökkel rendelkező alkotás.
Ez 116 embernek tetszik itt a blogon! 
60-an osztották meg a facebookon! 
Köszönjük! 
Kiadói oldal 1: 

Kiadói oldal 2: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…

Magyar szecesszió, Kós Károly

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com
A cikk semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Beleértve a cikk logikai felépítését is, mert erre is találtam példát! Köszönöm!

Halottak napján és a Reformáció Napján szeretnélek meglepni Benneteket kedves olvasóim, egy számomra oly kedves építész Kós Károly életművével. Hogy hogyan függ össze a kettő? Úgy, hogy Kós Károly áttért lutheránusról református vallásra, ami az erdélyi magyarság megmaradásának az egyik legfontosabb bástyája volt és ma is az.
A reformáció a Biblia nemzeti nyelvekre való lefordításával folytatódott, az után a bátor cselekedet után, amit Luther Márton tett, aki 1517. október 31.-én levelet írt Albert mainzi püspöknek, tiltakozását fejezve ki a búcsúcédulák árusítása ellen, valamint kiszegezte a wittenbergi vártemplom kapujára 95 tételből álló vitairatát is.
Tulajdonképpen Kós Károly élete, még ha nem is volt ennyire harcos személyiség, mint Luther, abból a folytonos munkából áll, aminek c…