Ugrás a fő tartalomra

Fenevadak Erdélyben: "A bűn sohasem alszik" e-könyv akció 2015. augusztus 15.- szeptember 15.

Ugye Te is úgy gondolod, hogy egy izgalmas könyvvel kellemesebben telik a nyár? És könyebben tudsz visszarázódni a dolgos hétköznapokba, amikor a szabadság után újból dolgoznod kell? http://publioboox.com/gerdagreen 

Ahhoz, hogy kedvet kapj a könyvhöz, amit most 500 Ft-ért tölthetsz le a Publioboox webáruházból álljon itt pár olvasói vélemény a könyvről a Moly.hu könyves oldalról: 

Edó 1 hónapja
"AtyaÉÉÉÉg!!!!!- micsoda történet! Fantasztikus! Lerakhatatlan! Óriási vagy Drága IróNő!!! És főleg azt imádom ahogy olvasom mintha közben egyidejűleg egy filmet is vetítenének a fejemben! 
Nagyon ajánlom mindenkinek, és várjuk a következő könyveket! Köszönöm Gerda Green az élményt!!!"
Attila_Bálló 
Gerda Green: Fenevadak Erdélyben


Ha azt gondoltuk, hogy a Fény és förtelem, vagy a Kék macska bűnözőinél gonoszabb ember nem létezik, hát a Fenevadak Erdélyben rácáfol! Az izgalmas és fordulatos regény Erdély kies tájaira visz, és megtanít arra, hogy sose dönts másokról mások véleménye, valamint a látszat alapján! Olga és Herold újabb kalandokra hív, Róbert és Ilonka is komolyan kiveszik a részüket Jánossy Alfréd rendőr nyomozó mellett. Élveztem minden pillanatát a könyvnek, melyből a tényszerű, lexikális adatok most sem hiányoznak. Így nem csak a fordulatos krimi az, amivel gazdagabb lesz az olvasó, de hasznos és értékes útikalauz is azoknak, akik a regény helyszínein személyesen még nem jártak. Mindenképp ajánlom, olvassák el ezt a kellemes, izgalmas, fordulatos krimit!
Ez 54 embernek tetszik itt a blogon! 
37-en osztották meg a facebookon!


Artificium és Gerda Green könyvek szakmai oldal: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…