Ugrás a fő tartalomra

Így írtok ti! Fény és förtelem olvasók és értékelések.

            Ajanlom mindenkinek! Göczi Melinda 


Kiadói oldal 1: 

Kiadói oldal 2: 


misscaty I 
Gerda Green: Fény és förtelem
Nagyon lassan haladtam vele, de nem azért, mert rossz volt, hanem mert a nyáron még félbemaradt. De most az Ausztriai kiránduláson kiolvastam, és nagyon tetszett! :)
Mottó: "Egy érdekes, izgalmas krimi, amit nehezen lehet letenni! " 
Kedves olvasóim bizonyára tudjátok, hogy krimi-trilógiám első darabja ez, a már több száz olvasót bevonzott könyv. Számos családban kézről-kézre jár, amint azt az olvasóimtól tudom. Könyvem napjaink valóságában játszódik, keverednek benne a fiktív és álomszerű jelenetek. Egyszerre modern és régi korokba repít. Szereplői magyar neveket viselnek és tobzódik a kultúrában, erotikában, gasztronómiában, a vérről és intrikáról nem is beszélve. Hiánycikk a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. De álljanak itt a legizgalmasabb olvasói vélemények a Moly.hu-ról. 
Torjay Valter festőművész, tanár a könyvemmel. 

Nagyon érdekes, sajátos munka, egyszerre hiperrealista és szürreális. Új szín a krimiirodalomban.
Sztancsek 

Draga Gerda Green! Minden amit irsz azonnal keppe alakul fejemben! Kivalo fantazmagora , csak ajanlani tudom a vizualis beallitottsaguaknak!!!$uper olvasmany mely kikapcsol teljesen, informativ a korottunk levo furcsa vilagrol itt magyarhonban.

A hétköznapokból kiragadó könnyű olvasmányos történet,ami üdítően hatott rám.Vicces lendületes magával ragadó stílusa remekül illeszkedik a modern környezetbe. Bölecz Lilla rajzai vidám hangulatot kölcsönöznek a cselekménynek.Köszönöm a könyvvel eltöltött perceket!
Gaby 001
Gabi, könyvtáros a könyvemmel. 

A mai kor krimije! Kicsit misztikus, kicsit mesével átszőtt, ugyanakkor intellektuális könyv. kellemes, tartalmas kikapcsolódást nyújt.

Kiváló illusztrációval ellátott, olvasmányos a valódi életből kiragadott cselekmény és szereplők, ugyanakkor misztikus is. Nagyon jó leírásokkal és gazdag kifejező eszközökkel rendelkező alkotás.
Morgoth 977
Jánosné Elbert Saci fodrász a Fény és förtelemmel. 

Érdekes volt olyan könyvet olvasni, aminek ismerem az íróját! Nagyon modern krimi, fenntartja a figyelmet. A fejezetek között figyelni kell, hogy az ugrásokat követni lehessen. A grafika kiemelkedő. Teljesen ki lehet kapcsolódni rajta, nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek!
Aron 1976
Bakó Georgina ápolónő a könyvemmel. 

Gerda Green könyve a „Fény és förtelem"egy izgalmas "képregény”, ahol a gazdag leíró részek magukkal sodorják az olvasót egy „békebeli” világba. 
Ahol kirajzolódik, vizuálisan elénk tárul egy látszólag nyugodt, kiegyensúlyozott valóság. Itt biztonságban érezzük magunkat, mindaddig, amíg felszínre nem kerülnek az emberi tulajdonságok árnyoldalai, hazugságok, ármánykodások, összefonódások.. 
Egy utazáson veszünk részt, sokszor kérdéses, hogy a múltban vagy a jelenben vagyunk. 
Ízlelgetjük az illatokat, színeket, pillanatokat. 
Az emberi sorsok és kapcsolatok kusza szövevénye tárul fel elénk, és teszi dinamikussá az egymásba fonódó élethelyzeteket. 

Brauer Ildikó. 
Bukodi Mária becsüs a könyvemmel. 

Gratulálok a munkádhoz. Nagyon tehetségesen írsz ezért csak biztatni tudlak,hogy csak így tovább!
Barta Magdi. 


Izgalmas, vicces, nagyon olvasmányos mindkét könyv. 
Jó kis trilógia lesz.
Plusz egy csoki Ilonka néni karakteréért.
Csak így tovább Gerda! ;-)
Csiszér Zsuzsanna. 
Szeifert Judit művészettörténész a könyvemmel. 
Figyelmébe ajánlom mindenkinek, aki szereti a fordulatokban gazdag, eseménydús krimit. Egy jó könyv, egy forró kávé, kell ennél több! :)
Zsu 123.
Zsuzsi a könyvemmel. 

Izgalmas, fordulatos krimi, mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti az izgalmat, a misztikus, mégis életszerű jeleneteket, a meglepetéseket. Nekem tetszett, és már olvasom a második részt!
Attila Bálló 
Szórakoztató, izgalmas, figyelmet végig lekötő könyv volt.
Saját egyéni probléma, hogy a történet folytán a sok szereplőből nem mindig tudtam egyből, ki kicsoda is és miféle is a szerepe, de félúttól nagyjából beugrott; ha pedig mégsem, visszamentem a történetben – ez tényleg nem ront a hatáson.
Nemcsak szimpla bűnügyi könyvről (krimiről) beszélünk, mert keverednek bizonyos misztikus szálak is; épp ezért nem általános, nem mindennapos a történet.
Nagyon olvasmányos, igazán „nem semmi” írás egy elsőkrimis írónőtől.
Gratulálok az egyedi, különleges grafikákhoz is!
Magdielona
Egész családok olvasnak az Adrián, nyaralás közben. 2015. 

Sokadik nekifutás után végre volt alkalmam nyugodtan, figyelmesen elolvasni a könyvedet.
Most, hogy sikerült a figyelmem teljes mértékben a műre fordítani, faltam a betűidet. Egy idő után rájöttem, hogy ki lehet ugyan az „elkövető”, de szerencsére a fordulatok és a hőseid alakja, megformálása oly jól sikerült, hogy mégsem vette kedvem az olvasástól. Nagyon köszönöm, hogy a könyvet megkaptam Tőled, nagy örömet szereztél vele nekem.
Tünde Imreh Veress
Bedő Móni műkereskedő, törzsolvasó a könyvemmel, amikor épp nem dolgozik és van egy kis ideje lazítani. 

Ez 119 embernek tetszik itt a blogon! 
És 23-an osztották meg a facebookon! 
Köszönjük! :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…