Ugrás a fő tartalomra

Így írtok Ti! A kék macska című könyvem olvasói és az ő értékeléseik.


Fekete Klára egykori modell, manöken, a könyvemmel. 

Kiadói oldal 1: 

Kiadói oldal 2: 

Kedves Olvasóm! Kövess új szakmai oldalamon is! 

Kocsis Nagy Noémi írói oldal: 

Kedves olvasóim bizonyára tudjátok, hogy krimi - trilógiám második darabja A kék macska, a a Fény és förtelem könyv folytatása. Számos családban kézről-kézre jár, amint azt az olvasóimtól tudom. Helyszín Budapest és Visegrád. Könyvem napjaink valóságában játszódik, keverednek benne a fiktív és álomszerű jelenetek. Egyszerre modern és régi korokba repít. Grafikusa és borítótervezője ugyanaz, mint az előzőnek Bölecz Lilla. Itt már megjelenik a szerelem is és Báthory Olga és Szepesi Herold nyomozópáros már nemcsak Jánossy Alfréd hadnaggyal dolgozik együtt, de Szabó Róbert öregúrral, aki egy különös kaland folytán megtalálja Ilonkát a szerelmét. Hogy mennyire sötét és aljas az emberi jellem? Arra is találunk példát. A grafikák meg egyszerűen nagyszerűek. Hiánycikk a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. E-könyv ára most csak 700 forint 2015. július 20-ig. De álljanak itt a legizgalmasabb olvasói vélemények a Moly.hu-ról. 
Magdileona  
Ékes bizonyítéka annak, hogy bárki lecsúszhat, hogy a betegségek és testi romlás senkit nem kerülhet el, aki nem fiatalon hal meg.
Simon Orsolya egyetemi hallgató a könyvemmel. 


A (…) vezérigazgató nem gondolt arra, hogy sok ember egzisztenciáját szünteti meg ezzel, egyúttal nagyon sok családét is tönkretette. A legkönnyebb volt néhány hónap alatt egy tollvonással megszüntetni azt, amiért mások évtizedekig dolgoztak.

Gerda Green: A kék macska
Gerda Green: A kék macska
Edó tetoválóművész és mester a könyvemmel. 


Draga Gerda Green! Minden amit irsz azonnal keppe alakul fejemben! Kivalo fantazmagora , csak ajanlani tudom a vizualis beallitottsaguaknak!!!$uper olvasmany mely kikapcsol teljesen, informativ a korottunk levo furcsa vilagrol itt magyarhonban.
Egy karácsonyi vásár keretében vártam a vevőimet a könyveimmel. Gerda Green: A kék macska
Olga és Herold lebilincselő története az első rész után folytatódik. Ismét egy izgalmakkal teli vérbeli krimit kapunk amiből nem hiányozhatnak a jobbnál-jobb fordulatok. Egy hosszú hétvége alatt kiolvastam, nem bírtam letenni a könyvet.
Váraljai Gábor webdesigner a könyvemmel. 

Gerda Green: A kék macska
Kiváló illusztrációval ellátott, olvasmányos a valódi életből kiragadott cselekmény és szereplők, ugyanakkor misztikus is. Nagyon jó leírásokkal és gazdag kifejező eszközökkel rendelkező alkotás.
A kék macska című könyv bemutatója, 2014. december 10. Polihisztor Könyvesbolt. 

A következő kritikákat kapta Gerda Green A kék macskája rögtön a megjelenés után.
1. „Milyen elegáns megjelenés”.
2. „Ez már sokkal több, mint az első könyv”.
3. „Elegáns a betűtípus, jól olvasható”.
4. „Modern borító, tetszik”.
5. „Tehetséges a grafikus, gratulálok neki”
Vidám jelenet a 2014. december 10-i A kék macska című könyvbemutatóról. Csiszér Zsuzsanna: 

Gerda Green: A kék macska
A Kék macska az egyik legjobb krimi, amit az elmúlt egy évben olvastam. Zseniális névválasztással, nyálcsorgató ételleírásokkal és tekervényes sztorival. Kíváncsian várom a folytatást
Csiszér Zsuzsanna jogász A kék macskával. 
.
Gerda Green: A kék macska
Olga és Herold tovább nyomoz ebben az izgalmas, kalandokkal és részletes leíró részekkel tarkított regényben. Teljesen életszerű (sajnos) negatív szereplői meggyilkolnak, kihasználnak, kirabolnak másokat, gátlástalanok és erkölcstelenek, átgázolnak bárkin, ha ez az ára annak, hogy alantas terveiket véghezvihessék. Ugyanakkor a másik oldal, a „jók”, Olga, Herold, Róbert bácsi és Jánossy Alfréd hadnagy, valamint egy új társuk, Ilonka néni együtt küzdenek a bűnözők ellen, és bebizonyítják, mekkora az ereje a szeretetnek, barátságnak, és hogy a szerelem valóban kortalan – és vak. Nagyon jó olvasmány, mindenkinek ajánlom, aki szereti az izgalmat, a romantikát, az alapos és tényszerű háttér információkat, és a happy endet!
Szabó László "Kopasz" A kék macskát olvassa. 

Gerda Green: A kék macska
A krimiszeretők ebben az izgalmas, fordulatos, cselekményes könyvben sem fognak csalódni. Szövevényei nem egyszerűek, több szálon futnak, semmiféleképpen nem szimpla történetről van szó. A címadó kék macska misztikuma, rejtélyes felbukkanása és (sajnos) rövid jelenléte nagyon tetszett; és hát végül is az ő segítségével maradhatott életben a főhősnő, aki nélkül nem valószínű, hogy eljutunk a bonyolult, többféle bűnügyet, bűnténysorozatot magában foglaló krimi megoldásához.
A grafikákhoz, borítóhoz külön elismerésem!
Sallay László festőművész fotója a könyvemről. 
Ez 100 embernek tetszik itt a blogon! 
Köszönjük! 

Artificium és Gerda Green könyvek szakmai oldal: 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…