Ugrás a fő tartalomra

Kocsis Nagy Noémi Gerda Green nyári hírek +Publio Kiadói Roadshow

Kocsis Nagy Noémi (Gerda Green) harmadik könyvének bemutatója Pesterzsébeten. 2015. május 20.


Kiadói oldal: 

A harmadik könyvem a Fenevadak Erdélyben remélhetőleg még több publicitást kap, mint eddig. A krimisorozatomban ez a harmadik darab. A Fény és förtelem és A kék macska is szerzői kiadásban jelent meg a Publio Kiadónál és nyomtatottból elfogyott 80 példány, amit családonként minimum két személy olvasott, de van ahol három, vagyis majdnem 200-an olvasták már, illetve megosztott részleteket belőle. A május 27-ig tartó facebookos és kiadói kampány keretében a mostani adatokat figyelembe véve már 86-an töltötték le ingyenesen, ami majdnem 300 olvasó. Szép eredmény ez, tekintve, hogy pontosan egy éve volt az első bemutatkozás vele. A második A kék macska, amit remélem legalább annyira fogtok szeretni. A Fenevadak Erdélyben a Top 10-es listában van a kiadónál. :-)
Kocsis Nagy Noémi- Gerda Green: Fenevadak Erdélyben. Rendelhető:
Beindultak az egyéni könyvbemutatók is dedikálással és kiállításmegnyitók. Itt mindig találkozhattok velem személyesen.
2015. május 20. Pesterzsébet, már lezajlott nagy sikerrel. 

2015. május 27. Újbuda, Torjay Valter szombathelyi festőművész kiállítása a Malom Galériában, 17 óra. Fehérvári út 88/c. 
2015. június 10. Belváros, egyelőre titkos helyszín, szervezés alatt, időpont 18 h. 
2015. június 20. Csepel, Erdei Éva Galéria, időpont 16 h. 

Vidéki roadshow a kiadómmal és más írókkal közösen: 2015. június 13. Lőrinci
2015. június 21. Sajószentpéter
2015. július 30. - Balatonfűzfő
2015. augusztus 1.  - Tiszalök

2015. augusztus 20. - Tataháza
2015. szeptember 5.  - Törtel
2015. szeptember 26.  - Szendrő

A helyszínek és időpontok folyamatosan bővülnek, mindenkit várunk szeretettel! :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…