Ugrás a fő tartalomra

KREA KARI - Karácsonyi illatok és pillanatok


KREA KARI - Karácsonyi illatok és pillanatok:

Gyertek el hozzánk és kóstoljátok meg hallgatóink saját készítésű süteményeit, ismerjétek meg tanáraink ünnepi dekorációs tippjeit és próbáljátok ki divatsmink szakos hallgatóink smink tanácsait. Fedezzétek fel velünk a KREA karácsonyi vásár fiatal designereinek kincseit!

Az eseményen megtekinthetitek az elsőéves grafikus hallgatóink karakteres betűkompozícióinak kiállítását is!

Programok:

15.00 – 21.00 KREA karácsonyi vásár

Panni Véssey – különleges ékszerek

Kocsis Nagy Noémi – könyvek Gerda Green-től
http://publioboox.com/gerdagreen
www.facebook.com/pages/Artificium-és-Gerda-Green könyvek/273496889383498

Werk Stúdió – párnák, takarók szeretettel

JÖF Design – játékok, ajándéktárgyak

PORCELANIA objet trouvee, metaphysics - német vintage porcelánok
Matisz Aliz és Kútvölgyi Léna

Anmotan és Fiók alkotócsoport - textilsziták, kerámiák és mesék
Zlinszky Krisztina és Szabó Andi (Fiók - www.facebook.com/lanyok.fiok)
Gáti Anna Ráhel (akutyamegacica.tumblr.com, willbedesign)

Workshopok:

16.00 – 20.00 Ünnepi smink
Bartos Anita végzett sminkes hallgatónk vezetésével és a KREA Divatsmink szakos hallgatóinak közreműködésével

16.00 – 17.30 Karácsonyi csomagolás
Gáti Anna és a Fiókos lányok vezetésével

17.00 – 18.30 Ünnepi dekorációs dísz készítés
Gulyás Judit textiltervező művész és designer vezetésével

A workshopokon történő részvétel ingyenes, regisztráció nem szükséges, a helyfoglalás érkezési sorrend szerint zajlik. Maximális létszám 15 fő.

Helyszín:

Krea Kortárs Művészeti Iskola
1051 Budapest Október 6. utca 18. félemelet


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A magyar (nép) mese napja, megteremtője: Benedek Elek és A só meséje

Életem egyik legnagyobb élménye, példaképe Benedek Elek  (Kisbacon, 1859. szeptember 30.- Kisbacon, 1929. augusztus 17.) magyar író, újságíró, országgyűlési képviselő életműve. Születésének 106. évfordulóján emlékezzünk meg mi is róla. Eszmélésem, amelynek fontos részei voltak a népmesék, úgy három-négy éves koromra tehető, amikor a szüleim, nagyszüleim felolvasásban hallgattam a meséket, amelyeket írt. Később, amikor hat évesen már magam is ismertem a betűket, rongyosra olvastam az otthon lévő mesegyűjteményeit, ráadásul iskolánk falán ott volt kitéveaz arcképe . Nekem ő volt a "jóságos Elek apó" a nagyapák archetípusa. Álmodozásaim közben oda-oda néztem órán is, minduntalan történetein és varázslatos személyiségén gondolkoztam, amit nekem és más gyerekeknek, osztálytásaimnak is jelentett. Olyan klasszikusai, mint a Hammas Gyurka, A hazug legény, A szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, a Furulyás Palkó, A béka-királykisasszony, a Csali mese, A csillagszemű juhász, A pel…

Magyar szecesszió, Lechner Ödön

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.comA szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül! Lechner Ödön  (1845. Augusztus 27, Pest – 1914. Június 10, Budapest) a tizenkilencedik és huszadik század fordulójának legkiemelkedőbb magyar építésze. Két kulcskifejezéssel szoktuk őt jellemezni: a nemzetiépítőstílus kifejezője vagy a magyaros szecesszió kitalálója vagy atyja, ahogy előszeretettel nevezik sok szakkönyvben.
Általánosságban úgy jellemezhetjük, hogy alkotó évei kezdetén historikus és eklektikus stílusban tervezett, majd a modernebb önkifejezést tartotta szem előtt és az egyéni formanyelv kialakítására törekedett. A teljesség igénye nélkül, lévén, hogy szövegünk tananyag, szeretnénk a legfontosabb, vagy érdekesebb műveit megemlíteni, a historizálásból kiszabadult kezdetektől, a már-már art decoba hajló későszecessziós példákig.
A történeti stílusok elhagyásával Lechner Ödön a népművészetből átvett ornamentális motívumokat kezdte el használni. Egyes indus…

Art Nouveau, Jugendstil, Szecesszió, Wiener Werkstätte

Copyright © 2015. artificium-artis.blogspot.com  
A szöveg semmilyen részlete nem használható fel a szerző engedélye nélkül!
Art Nouveau
Az Art Nouveau Európából ered és elsősorban Franciaországból, ahogy a neve is tükrözi. Egyetemesen kialakuló stílusról van szó, amely elsősorban az 1880-as évekhez köthető, e kontinens több országában jelen van és jelentése új művészet. Ihletője az Arts and Crafts mozgalom, lényege pedig az, hogy eltávolodik a historizmustól és egy teljesen új, modern irányvonalat képvisel. Az Art Nouveau nemzetközi stílus, így szinte minden országban, ahol ebben a szellemben alkottak, építkeztek, megvan rá a megfelelő elnevezés.
Az Art Nouveau kifejezés magába foglal egyfajta nemzetközi filozófiát is, művészeti stílust az építészetben és az alkalmazott művészetekben. Az irányzat valódi időtartama 1890 és 1910 közé tehető. Franciaországban Artnouveau-nak, új művészetnek, NémetországbanJugendstil-nek, ifjú, fiatal stílusnak, Olaszországban Stile floreale-nak, azaz virágos…